Partytenten zijn er in allerlei formaten, kleuren en vormen. Als je een stevige partytent zoekt die echt tegen een stootje kan, kies je best voor tenten die gemaakt zijn van pvc. Bovendien zijn er ook partytenten met zijwanden die beter beschutten tegen regen of wind.

Een partytent kopen is na 2 keer gebruiken, al goedkoper dan een partytent huren.

Soorten partytenten

Er zijn diverse soorten partytenten

Gewone partytent tent met een buizenframe

Voor uw tuinfeest, communiefeest, lentefeest, receptie, trouwfeest… kunt u uiteraard ook kiezen voor de klassieke partytent. Het voordeel van deze tent is dat u quasi onbeperkt kunt kiezen wat de afmetingen van deze feesttenten betreft.

Vouwtent

Deze partytent wordt ook wel opvouwbare tent, plooitent, easy-uptent, pop-uptent, markttent of inklapbare tent genoemd.
Het grootste en belangrijkste voordeel van een vouwtent is dat deze snel, meer bepaald in minder dan één minuut, opgezet wordt. Een opvouwbare tent is makkelijk te transporteren en past zelfs moeiteloos in een personenwagen.

Deze snel opzetbare tent wordt dan ook vaak gebruikt als promotietent of presentatietent op evenementen, beurzen, sportwedstrijden…

Vouwtenten zijn beschikbaar in verschillende vierkanten of rechthoekige formaten maar ook in een zeshoekige vorm.

Pagodetent

Een pagodetent heeft een puntvormig dak en heeft daardoor een stijlvollere look dan een gewone plooitent. Een pagodetent wordt ook vaak piramidetent genoemd.

Stertent

Een stertent heeft één centrale paal/mast. Door het exclusieve en opvallende design geeft deze partytent een extra toest aan uw tuinfeest. Een stertent kan trouwens ook volledig worden afgesloten met een zijwand met ritsdeur of panoramisch raam. Een stertent is licht en makkelijk transporteerbaar. Bovendien kan de Starheaven tent snel door één persoon volledig worden opgezet zonder extra gereedschap.

Stretchtenten

Deze tenten zullen zeker en vast opvallen op je event. Door het specifieke karakter van het stretchmateriaal heb je met deze tent steeds de perfecte oplossing voor een perfect tuinfeest. De stretchtent voldoet aan al uw eisen.

Door de specifieke vorm worden deze stretchtenten ook bedouïnetenten genoemd.

Opbaasbare tent

Een opblaastent is de perfecte oplossing voor wie snel een unieke opvallende partytent wil plaatsen. U zet deze designtent met een compressor of blaaspomp razendsnel op. Nadien hebt u geen stroom of luchttoevoer meer nodig.

Materialen en prijzen van partytenten

Partytenten kunnen bestaan uit diverse materialen. De meest voorkomende materialen zijn polyester, kunststof en aluminium.

Prijzen variëren van 50 euro tot 2000 euro naargelang grootte, materiaal en stevigheid.