Steeds meer mensen kiezen voor een carport als alternatief voor een garage. Niet onlogisch, een carport beschermt je wagen even goed tegen koude of hitte en het is een stuk goedkoper dan een garage. Je hebt geen beperkingen op vlak van stijl en ook de keuzemogelijkheden uit verschillende houtsoorten zijn vrijwel eindeloos. Kies een carport op maat van jouw stijl, budget en behoefte.

5 redenen om te kiezen voor een carport

  1. Bescherm je wagen, zelfs met een open structuur! Dankzij de luchtcirculatie krijgt condens geen kans en verkleint het risico op roest. In de winter blijft je auto bovendien ijsvrij en in de zomer heb je geen last van oververhitting.
  2. Een carport is goedkoper dan een garage, je hebt namelijk geen kosten van vloeren, muren, elektriciteit, ramen, deuren, een poort …
  3. Een carport vult perfect de verloren ruimte rondom je huis, meestal de plaats waar een garage niet mag gebouwd worden.
  4. Kies voor een carport met een geïntegreerde afgesloten ruimte en berg ook je fietsen, tuingerief of barbecue veilig op.
  5. Valt je geplande tuinfeest letterlijk in het water? Geen zorgen, je carport is de place to be voor die lekkere barbecue!

Stijlen  voor carports

Vrijstaande carport

Heb je voldoende plaats naast je woning of wil je de verloren ruimte rond je huis optimaal benutten? Dan is een vrijstaande carport een goede keuze. Van modern tot landelijk of klassiek, qua stijl en design kan je alle kanten uit.

Aangebouwde carport

Een houten carport tegen de gevel biedt als grote voordeel dat je nooit door de regen hoeft. Op voorwaarde dat de carport boven de deur naar je woning geplaatst wordt, natuurlijk. Is de carport niet hoger dan 4 meter, dan heb je zelfs geen vergunning nodig.

Carport met berging

Niet alleen je auto staat beschermd, ook fietsen of tuingereedschap zet je makkelijk weg in de extra bergruimte. Garage en tuinhuis zijn overbodig, je bespaart niet alleen op woonruimte, maar je geniet ook van een opgeruimde en open tuin.

Houtsoorten voor carports

Twijfel je tussen een houten of aluminium carport? In tegenstelling tot aluminium oogt een houten carport dankzij de open houten constructie nooit zwaar en geeft het je woning een warme look. Je hebt de keuze uit verschillende, kwalitatieve houtsoorten. Van padoek over iroko tot ceder …

Enkele praktische tips voor carports

Waar plaats je de carport?

Achter, langs of voor je huis? De plaats van je carport hangt grotendeels af van je wensen, maar een carport aan de achterzijde is in principe de beste optie. Handig als opbergruimte en ideaal om later om te bouwen naar een gezellige loungeruimte met zicht op de tuin.

Hoe groot moet je carport zijn?

Voor één auto heb je gemiddeld 3,6 op 7,2 meter nodig, voor twee wagens is dat 7,2 op 7,2. Wil je de carport ook gebruiken om spullen op te bergen, reken er dan nog extra vierkante meters bij.

Wat zijn de vereisten voor de ondergrond van een carport?

De carport steunt meestal op een betonnen plaat, afhankelijk van het gewicht van de structuur zal deze plaat dikker moeten zijn.