Om een brand tijdig te detecteren bestaan er verschillende soorten branddetectie oplossingen.

Soorten branddetectie

Rookmelders

Detecteert een brand op basis van lichtreflectie. Hij meet de rookdeeltjes in de lucht aan de hand van de lichtverstrooiing.

Brandalarm

Als je je rookmelder koppelt aan een alarmsysteem zullen er externe sirenes in werking treden en worden contactpersonen automatisch verwittigd. Hij is ook ideaal als opvolging bij afwezigheid. Bovendien wordt de werking van de rookmelders hiermee automatisch gecontroleerd.

CO melders

Om een vergiftiging door koolstofmonoxide te vermijden, dien je best je huis zoveel mogelijk te verluchten. Vooral die van badkamer, aangezien daar het vaakst ongelukken gebeuren. Een CO melder detecteert of de concentratie koolstofmonoxide te hoog is. Toch zal de regelmatige verluchting van je huis je beter beschermen tegen koolstofmonoxidevergiftiging dan een CO melder.

Met een branddetectie- en brandmeldsysteem, aangevuld met evacuatieapparatuur en een goede organisatie, kunnen de bewoners van een gebouw vanaf het begin van een brand tijdig gewaarschuwd worden, kan er rustig met de evacuatie gestart worden en kunnen de bewoners naar een veilige locatie gebracht worden.

Koop branddetectie via Bol.com