4 stappen voor het kiezen van de juiste raamdecoratie

Raamdecoratie kiezen

Hieronder vindt u 4 stappen die u helpen bij de keuze van het type raamdecoratie die past bij uw interieur.

1. Functionaliteit

Wilt u graag sfeer creëren met overgordijnen of bent u vooral op zoek naar een goede zonwering die het licht filtert? Hoe belangrijk is privacy voor u? Wilt u uw ruimte extra verduisteren of misschien wel geluiden dempen?

Het bepalen van het doel van uw raamdecoratie is een belangrijke eerste stap. Bekijk daarom goed om welke ruimte het gaat en wat u wenst te bereiken. In een slaapkamer wordt gebruik gemaakt van een verduisterend gordijn zoals bijvoorbeeld een rolgordijn. In een woonkamer wordt meer geopteerd voor een lichtdoorlatend gordijn om sfeer in uw ruimte te brengen. Zo houdt u het licht buiten, maar beschikt u nog steeds over privacy. Bepaalde types raamdecoratie combineren meerdere functionaliteiten zodat u geen compromis moet sluiten.

De dichtheid van de stoffen bepaalt uw lichtfiltering. Vooral transparante stoffen zorgen voor een mooie lichtfiltering. Dichte stoffen zorgen dan weer voor een betere zonwering.

2. Type raam

Heeft uw woning een raam met standaardafmetingen of bent u op zoek naar iets groots voor uw monumentale raampartij? Zit u met een eerder ongewone vorm of wilt u het draai-kiepraam in uw badkamer voorzien van meer privacy?

Voor alle type ramen bestaat er een oplossing. Plissé en doupli gordijnen zijn de perfecte oplossing voor elke afwijkende raamvorm: van cirkels en driehoeken tot zelfs zeshoeken, alsook voor draai-kiepramen.

Ook voor grote raampartijen is er een oplossing. Zo kunt u een rolgordijn bestellen van diverse afmetingen.

3. Uitstraling: type, kleur en materiaal

Houdt u van een strakke Scandinavische look? Mag het voor u net dat tikkeltje meer city chic zijn of bent u fan van onafgewerkte constructies? Voelt u in uw interieur de bohémien in u of geef u uw landelijk interieur graag een stoere toets?

Keuze van type raamdecoratie, kleur en materiaal bepalen mee de sfeer in uw woonruimte. Met de juiste raamdecoratie zet u de puntjes op i en geeft u uw interieur extra uitstraling. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld gordijnen creëert u een huiselijke sfeer in uw woonkamer. Aluminium jaloezieën creëren een gebalanceerd contrast met industriële materialen. Laat uw creativiteit de vrije loop en combineer twee producten.

Houdt u van neutrale aardetinten, bent u een romanticus pur sang of wentelt u graag in diepe, donkere kleuren? Zowel overgordijnen, rol- en vouwgordijnen als jaloezieën bestaan in een brede waaier aan tijdloze en trendy kleuren. Zelfs jaloezieën in puur hout zijn mogelijk.

U kunt ook twee producten combineren. Bijvoorbeeld een transparant vouwgordijn overdag om het licht te filteren in combinatie met een verduisterend gordijn als sfeermaker voor ’s avonds.

4. Bedieningsvorm

Er zijn veel bedieningsvormen mogelijk: koord-, kettingbediening en elektrisch. Er zijn heel wat mogelijkheden om je raamdecoratie op en neer te laten of open te schuiven. Koppel ze met uw domotica of app voor extra comfort. Uiteraard zijn alle bedieningen veilig voor kinderen.

Naast een standaardbediening van boven naar beneden bestaan er ook top-down/bottom-up varianten binnen raamdecoratie. Hiermee bedient u apart de bovenkant en de onderkant. Zo kunt u de lage avondzon tegenhouden zonder dat u de raamdecoratie volledig dicht hoeft te doen. Paneelgordijnen bestaan dan weer uit een meersporige rail en bedient u via een trekstang of koordbediening.

Succes bij de keuze van de juiste raamdecoratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here